Enchantments layouts

Good god, she scrapbooked! In an effort to keep myself occupied while being sick (when we came back from Granite Mountain I had a fever, all sorts of stuffy head cavities, and a sore throat. Lame.), I decided to tackle our Enchantments photos.

I’ve come to three conclusions about my scrapbooking lately:

1) I want to get back to making really simple layouts. I want the photos to take center stage, especially on the hiking pages. I just have this vision of looking through my album ten years from now and thinking that all the embellishments and frilly things are ugly (my perfectionism and general self-loathing will combine to ensure that this will happen). Less is more and all that.

2) Even though my pages will be simple, they need some sort of finishing touch. I really need to work on this. Maybe I’ll use this depressive downtime to learn how to use my sewing machine on paper; I love that look. Maybe I should learn to use my sewing machine in general. Hm.

3) There are way too many photos I want to include in my album (and limits to how many layouts one can make from one event), so I’ll jump on the bandwagon and use different sizes of page protectors and even divided protectors to add regular 4×6 photos.

On to the layouts!

Enchantments #1

I bought different sizes of page protectors to use in Cathy Zielske’s class, so I made a 6×6 collage of extra photos that I wanted to add – I really like the look of the different sizes together. Might add more, especially of the beautiful Upper Enchantments…*sigh*

Photos in album

Photos in album

For this one I wasn’t going to add a title at all (it’s kind of an extension of the other layout), but then I realized that this transparent title from the September CK KOTM fit perfectly over the journaling. Destination doesn’t really make sense as a title here, but it kind of works anyway. And it’s so cool and transparent. I mean, come on!

Enchantments #2

Transparent title

I have officially reached a new level of rambleness. Speaking of rambling and not being able to construct simple sentences, everyone must remember to watch the Vice Presidential debate tonight – it’s bound to be hilarious (in a sad, sad, really scary way)…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Responses to “Enchantments layouts”

 1. Christine Heimlie Says:

  Lekkert!!

  Har ventet lenge på å se ny layout fra deg :)
  Kan jeg få lifte deg?

 2. Jonna Says:

  Nydelig LO! Og kjempelekkert med den transparente tittelen. Tror jeg må stjele den idèen…. ;-)

 3. Vibeche Says:

  Aldeles nydelige albumsider, jeg er så glad for at du scrapper igjen.
  Jeg digger stilen din og synes du virkelig får frem historien din i bilder på en LO.
  Du har en nydelig ren stil.
  Love it :)

 4. Solgunn Says:

  Åja, det gjorde seg med den 6×6 inni der. Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle si for jeg er innbitt motstander av ulike størrelser og såkalte ringpermalbum! :lol: Gosj, enda en hårete kamel må svelges… Jeg skjønner forresten ikke hvordan du klarer å klippe 3:2 bilder til 2:2 bilder. Slik cropping gjør meg helt anspent og svetten pipler, da må jeg jo fjerne noe av bildet og HVA DA??!!! Når jeg tar bildene så komponerer jeg dem slik jeg vil ha dem, mao det er lite rom for cropping etterpå…. Men bra du klarer det da for det gjør seg med firkanter på layouter :-)

 5. Tracy Says:

  Love your pages – I find that I get held up sometimes by the sheer volume of photos that I take… I end up scrapping nothing. Going to get better though – I am feeling inspired by CZ as well!

  I really like the different sized page protectors – I like your collage, and after seeing how our DYL books are starting to shape, it makes me want to do more this way…

  Anyway – just wanted to say – love them! :)

 6. melanie Says:

  I totally LOVE how your album looks with the different sizes, wow! And with photos like yours, you can’t go wrong. You are so right to let these pictures shine on their own- these layouts are just stunning in their simplicity. :)

 7. DianeH Says:

  I so agree with what you said in No 1. Simple is timeless!

 8. Eli Says:

  SÅ kjekt å se at du scrapper! – og med de utrolig, fantastiske bildene du har; hva skal man da med masse pynt? Jeg har aldri likt disse albumene der man blander alle str men de små lommene med bilder mellom sidene slik du har gjort det var LEKKERT – rett og slett, så jeg må nok gå en runde med meg selv på den meningen der ja ;) Håper at dagene dine er/blir gode – ta godt vare på deg selv. Klem, E

 9. Lene Says:

  Å, så flink du er! Jeg har aldri holdt på med scrapbooking selv, men det er ikke vanskelig å se at du virkelig har øye for sånt. Også så fine bilder… Det virker som om dere drar langt til skogs og høyt til fjells så ofte sjansen byr seg. Er det alltid fint vær der borte? Her har vi fått en liten en, så turene våre begrenser seg til små oppdagelsesferder på trillbare skogsveier. Veldig koselig det også, men må si det er noe spesielt med å komme seg skikkelig til fjells. Nyt turene og hils JK!

 10. Stacy B Says:

  Your photos from the hiking trips are AMAZING. These layouts are just perfect. The destination title is fabulous… I love this idea.

 11. tulla i skogen Says:

  For non utrolig fine bilder du tar:-) fant deg via andre blogger:-)

  Ha en fin helg:-)

 12. moon Says:

  it’s funny that you say your layouts need a finishing touch because i think your layouts look like they come straight out of a magazine. and the different size pages are awesome!

 13. Monica Says:

  I agree; your layouts have such a polished feel and the photography is amazing. Beautiful work!

  Monica (DYL classmate)

 14. Kayla Says:

  Your photos are beautiful and your layouts look like they were meant to be a story in a magazine – wonderful style! Can’t wait to see more of your work in the DYL class. :)

 15. marianne hope Says:

  Hei Ingunn, leste akkurat at du også tar Cathy’s design kurs. Flott opplegg er det ikke? Mitt favoritt design prinsipp er også “less is more”, og fokus på bilder og historien bak. Lykke til med kurset videre…

 16. Kyla Says:

  This is just beautiful! I love how you’re mixing the page sizes. Can’t wait to see more of your work in the DYL class!

 17. Trish Says:

  Love your layouts–your photography is amazing! Hope to see more of you over at BPS in the DYL class!

Leave a Reply